Op zaterdag 4 augustus vertrok de groep met 47 kinderen en 14 begeleiders vanaf het parkeerterrein bij het Stadspark in Winschoten naar kampeer accommodatie ,,de Klonie” in Ellertshaar. De kinderen en begeleiding per bus en een ingehuurde vrachtauto bracht de persoonlijke spullen en fietsen mee. De weersverwachtingen waren matig, maar gelukkig bleef het droog en zat de stemming er goed in. Kun je je het je voorstellen? Met de bus op vakantie!

Op wat regenbuien na, was het weer best goed, hoewel het op dinsdag wel erg fris was, maar dat mocht de pret niet drukken. En omdat het vooral droog was, was er genoeg tijd voor leuke activiteiten.

De dagelijkse routine was dat we met zijn allen ontbijt hadden rond 8.30 uur en dan gelijk een lunchpakketje konden smeren. Aansluitend werden op en rond de boerderij eerst met zijn allen wat leuke spellen gedaan. Vervolgens gingen de groepen afzonderlijk van elkaar activiteiten ondernemen en rond 18.00 had de keukenploeg dan een lekkere en gezonde maaltijd verzorgd op de boerderij! Op woensdag had de keuken vrij en kregen we de maaltijd aangeboden van De Rode Loper in Stadskanaal. Dat was extra smullen!

De oudste groepen hebben o.a. het Hunzedal en klimpark Grolloo bezocht, daar waar de kleintjes naar het tropische zwembad in Borger konden. En de gehele groep ging op dinsdag naar Drouwenerzand. Daar hadden de kinderen naar uitgekeken! En dankzij de meegebrachte fietsen, is alles snel bereikbaar en kunnen de kinderen hun energie volop kwijt!

Maar naast ,,ergens heen gaan” zijn er ook veel activiteiten op en om de boerderij geweest. Boswandelingen, spooktocht en voor de oudsten een dropping en uiteindelijk op donderdagavond voor iedereen een bonte avond, met disco en kampvuur!! De kleintjes maken op een regenachtige dag mooie tekeningen, maar bij mooier weer gaan ze achter op het veld brood bakken. Niemand, inclusief leiding, verveelt zich ook maar 1 moment. Zeg eens eerlijk? Zou jij ook niet mee willen?

Op vrijdag 11 augustus ging de reis terug naar Winschoten en rond 13.30 was iedereen weer veilig thuis. Moe maar voldaan!

Voor het bestuur het moment om tevreden terug te kijken! Iedereen een mooie week, geen brokken en iedereen weer gezond en veilig thuis!